Filtr
  •  th

    Z głębokim żalem zawiadamiamy że ostatnie pożegnanie naszego zmarłego Kolegi

    Marka Wełpy

    odbędzie się we wtorek 29 marca 2016 r.

    i rozpocznie się w kaplicy przy szpitalu w Pucku o godzinie 12.00

  • Corocznym zwyczajem obchodziliśmy w naszej szkole Światowy Dzień Konsumenta. Z tej okazji uczniowie klasy I i II zasadniczej szkoły zawodowej -sprzedawcy przygotowali konkursy i krzyżówki związane z tematyką znaków informacyjnych na towarach. Młodzież chętnie uczestniczyła w zabawie edukacyjnej, która uatrakcyjniona była słodyczami (nagrodami za prawidłowe odpowiedzi) ufundowamymi przez Rzecznika Konsumentów panią Mariole Włudzik.

    Komisja Przedmiotów Ekonomicznych.

     

    {phocagallery view=category|categoryid=280|limitstart=1|limitcount=0}

  • {phocagallery view=category|categoryid=281|imageid=7875|float=left}W czwartek 17.03.2016 w puckim ratuszu odbyła się konferencja „Rola pracodawców w szkolnictwie zawodowym w Powiecie Puckim”, której gospodarzem było Starostwo Powiatowe w Pucku.

    Wśród zaproszonych gości byli m.in. : Dyrektor Departamentu Edukacji i Sportu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego - Adam Krawiec, Dyrektor Wydziału Rozwoju Edukacji Kuratorium Oświaty w Gdańsku - Jan Główczewski, samorządowcy, pracodawcy, dyrektorzy szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, doradcy zawodowi, pedagodzy szkolni, kierownicy szkolenia praktycznego.

  • nakretkiW lutym 2016 r. cała społeczność szkolna PCKZiU zbierała plastikowe nakrętki dla chorego na mukowiscydozę Nikodema. W ciągu dwóch tygodni zebraliśmy imponującą ilość nakrętek!!! Niewątpliwie świadczy to o wielkim sercu i empatii osób związanych z naszą szkołą.

     

    Dziękuję wszystkim, którzy z ogromnym zaangażowaniem przynosili torebki i ogromne worki pełne nakrętek.

    Opiekun Samorządu Uczniowskiego
    Anna Nowak

  • Dotyczy absolwentów technikum, którzy ukończyli szkołę w roku szkolnym 2014/2015, absolwentów liceum ogólnokształcącego 2013/2014 oraz absolwentów z lat 2005/2006 – 2013/2014
    Przypominam:
    Do dnia 4 kwietnia 2016 roku należy złożyć bibliografię wykorzystaną do opracowania wybranego tematu z listy dostępnej na stronie internetowej szkoły (dotyczy egzaminu z języka polskiego).

    • Bibliografię składać należy sekretariacie szkoły w dwóch egzemplarzach - podpisaną imieniem i nazwiskiem.
    • Wraz z bibliografią absolwent składa pisemną informację o materiałach pomocniczych i środkach technicznych, którymi zamierza się posłużyć podczas prezentacji. Szkoła udostępnia środki techniczne, którymi dysponuje.
    Termin jest nieprzekraczalny - złożenie bibliografii jest warunkiem przystąpienia do części ustnej egzaminu z języka polskiego !!!
  • {phocagallery view=category|categoryid=279|imageid=7852|float=left}W minionym tygodniu uczennice klasy II TŻiUG - Natalia Wilczewska i Bernadeta Perszon oraz klasy III TŻiUG - Eliza Groenwald i Małgorzata Itrych wzięły udział w II Wojewódzkim Konkursie Nakrywania Stołów. 

  • zakupyKomisja Przedmiotów Ekonomicznych, informuje, że związku z tym, że zbliża się Światowy Dzień Konsumenta, 16.03 (środa) na pierwszej długiej przerwie koło pokoju nauczycielskiego, będzie zorganizowane stoisko konkursowe przez uczniów. Zapraszamy nauczycieli, pracowników szkoły oraz młodzież do wzięcia udziału w tej formie zabawy edukacyjnej. Przewidujemy słodkie nagrody W tym roku hasłem przewodnim jest Jakość zdrowotna żywności.

    Główną formą konkursu będzie ustalenie znaków informacyjnych na towarowych.

     

    Z poważaniem

    Komisja przedmiotów ekonomicznych.

  • W piątek 29 stycznia 2016 roku odbyło się uroczyste zakończenie zajęć w Szkole Policealnej dla Dorosłych kształcącej w zawodzie technik BHP.

    Nauka na tym kierunku trwa 3 semestry i kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie.
    Trzymamy kciuki za naszych absolwentów i życzymy pomyślności w rozwoju zawodowym oraz życiu osobistym.

     POWODZENIA!!!

    {phocagallery view=category|categoryid=275|limitstart=0|limitcount=0}  
  • {phocagallery view=category|categoryid=274|imageid=7817|float=left}W miniony czwartek odbyła się druga edycja warsztatów kulinarnych, które poprowadzone zostały przez Zastępcę Szefa kuchni Hotelu **** Mistral w Gniewinie - Pana Piotra Szewczenkę.
    W części teoretycznej zajęć,wykładzie dotyczącym pracy w kuchni hotelowej, brała udział klasa 3 TŻiUG oraz 1 TŻiUG, natomiast w części praktycznej klasa 3 TŻiUG.

  • ogłoszenie

  • images cameraZapraszamy wszystkie klasy PCKZiU w Pucku do udziału w konkursie

    "Moja szkoła, mój zawód, moja pasja.."

    Prosimy o stworzenie elektronicznego albumu fotograficznego, filmików, prezentacji multimedialnych itp.
    Mile widziane są "zdjęcia z szkolnego życia klasy", zdjęcia z zajęć, pracowni, efekty pracy na lekcji np. zdjęcia wykonanych przez kucharzy potraw itp.

    Materiały należy dostarczyć Pani Annie Zwierskiej-Dampc najpóźniej w dniu 17.03.2016 roku.
    Przewidziana nagroda dla zwycięskiej klasy, to wyjście na kręgle w Pucku.

    Życzymy twórczej pracy i dobrej zabawy.