KwalifikacyjneKursyZawodowe

Kursy zawodowe

Licznik odwiedzin

1644897
Wizyt dziś
Wizyt wczoraj
Ten tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie
740
1252
10310
36972
35910
1644897

Tym razem naszym gościem był szef kuchni z zamku „Jan III Sobieski” w Rzucewie Pan Krzysztof Barwiński. Uczniowie klasy III TŻiUG dzięki wskazówkom Pana Krzysztofa mieli okazję przygotować posiłek składający się z trzech potraw.

Na przystawkę podano krewetki tygrysie smażone na klarowanym maśle, z sokiem z cytryny i czosnkiem, następnie zupę krem z ziemniaków, danie główne stanowił pstrąg na mleczku kokosowym.

Szef kuchni w bardzo ciekawy sposób opowiadał o pracy kucharza oraz o wyzwaniach jakie czekają na młodych adeptów sztuki kulinarnej po skończeniu szkoły.
Dodatkową atrakcją była powtórka z indywidualnej obsługi gościa, gdyż Pan Krzysztof oprócz umiejętności sporządzania wyśmienitych potraw, posiada również wykształcenie w zawodzie kelner.

Młodzież z wielkim zaangażowaniem uczestniczyła w zajęciach i dlatego chcemy już wkrótce zaprosić kolejnego gościa na ciekawe warsztaty kulinarne.

Tekst j zdjęcia:

Ewa Kowalska

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Projekty unijne

 

 

Ciekawe strony

cke logo